• Avustralya Öğrenci Vizesi –Temmuz 2016 İtibarı ile Çok Önemli Değişiklikler

    Avustralya Öğrenci Vizesi –Temmuz 2016 İtibarı ile Çok Önemli Değişiklikler

    Avustralya Göçmenlik Bölümü öğrenci vizeleriyle ilgili uzun süredir planlanan değişikliklerin 1 Temmuz 2016 itibarıyla uygulamaya konulacağını duyurdu.

    australia

    • Avustralya konusunda sertifikalı danışmanımız Serap Aslantatar bir dizi değişikliği içeren eğitim porgramını tamamladı ve değişiklikleri aşağıdaki gibi özetledi;
      Avustralya dil okulları, sertifika programları ve lisans ve yüksek lisans için yapılan 570-572-573 gibi vize alt sıralamalarının tamamı kalkacak ve tüm öğrenci vizeleri 500 kategorisinde değerlendirilecek. Türk öğrenciler için bunun etkisi ortalama düzeyde. Türk öğrenciler sadece Avustralya’da dil eğitimi için vize başvurusu yaptıklarında 570 ELICOS programları için en riskli göçmenlik kategorilerinden olan seviye 3 grubundan değerlendirilmekteydi. Ancak Avustralya’da master veya lisans eğtimi alan öğrenciler 573 yüksek öğrenim vizesi ile en düşük risk grubu olan 1. Grupta değerlendirilmekteydi.
    • Yeni vize türünde hem ülkeler hem de okullar daha önce vize başvurusu yapıp programlarına devam eden öğrenciler göz önünde bulundurularak risk gruplarına ayrılacak. Her 6 ayda bir hem ülkeler hem de okullar aşağıdaki faktörler göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilecek;
    1. Vize red miktarları
    2. Sahte belge nedeniyle alınan vize redleri
    3. Sahte belgeye bağlı olmayan redler
    4. Vize almış öğrencinin Avustralya’da yasal olmayan bir şekilde kalmaya devam etmesi
    5. Vize almış öğrencinin Avustralya’da iltica etmesi

    Tüm bu faktorlere bakarak düşük risk grubunda görülen öğrenciler eski streamline vize prosedurune benzer basit bir başvuru ile vize alabilecekler.

    Yüksek risk grubundaki öğrenciler ise ülkelerine bağlarını ve ekonomik durumlarını çok detaylı bir şekilde belgelemek durumunda kalacaklar.

    •  Vize başvurusu sırasında ülkenin risk grubu ile okulun risk grubu eşleştirilecek. Eğer risk grubunuz 2 ise; risk grubu 3 olan bir okul için başvuru yapıyorsanız streamline vize başvurusu değil normal bir başvuru yapmanız gerekecek.(henüz Türkiyenin risk grubu olarak hangi kategoride olduğunu bilmiyoruz).

    avustralya vize tablosu

    • 10 ayın altında programlarda konulan ‘vize uzatılamaz’ kuralı artık olmayacak.
    • Şu an için senelik 18.650 AUD olan yaşam gideri hesaplaması aşağıdaki gibi değişecek;

    Vize başvurusu yapılan öğrenci için; 19.830 AUD

    Eş veya partneri için: 6.940 AUD

    Her bir çocuk için: 2.970 AUD

    Her bir okul yaşındaki çocuk için; 8.000 AUD

    • Streamline değerlendirilmeyecek durumlarda öğrencinin sponsoru (çoğunlukla ailesi) senelik minimum 60.000 AUD geliri olduğunu ispatlamak durumunda kalacak. Eğer aynı zamanda dependant (eş) vizesi de alınıyorsa bu gelir 70.000 AUD olacak.
    • Vize başvuruları online olarak yapılacak ve başvuru sırasında okuldan eCOE sunulacak. Bu vize başvurusu öncesinde okul ücretinin ödenmesi anlamına geliyor.
    • Avustralya dil okullarına şimdiye kadar maksimum 50 hafta kayıt olmak mümkündü. Temmuz itibarıyla maksimum süre kuralı bulunmayacak ve öğrenciler Avustralya’da dil eğitimi süreçlerini ihtiyaçları olduğu süre kadar alabilecekler.

    Avustralya dil okulları ve kayıt-başvuru süreci ile ilgili sorularınız için bize her zaman 0212 292 4326 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

    Tarih: Haz 21, 2016

    Yorumlar (8)

      • Ceyda
      • 19th Ağustos 2016 at 03:33

      Merhaba
      Ben 1.5 yildir Avustralya`dayim ve su anda master programina devam ediyorum.Son zamanlarda programimi diploma ve ya TAFE olarak degistirmeyi dusunuyorum. bu degisim mumkun mu ve bu benim vize ve ogrencilik statumu nasil etkiler? cunku yuksek egitimden daha dusuk bir egitime gecmeyi planliyorum ve bunun gocmenlik burosu tarafindan kabul gormeyecegi soyleniyor. Bu konuda bilgi verir misiniz?

      Cevapla
        • user1
        • 27th Eylül 2016 at 10:43

        Merhaba Ceyda hanım,
        Programınızın levelını düşürmek vize konsunda problem yaratabilir.

        Cevapla
        • deniz
        • 21st Şubat 2017 at 00:54

        merhaba ceyda hanım avustralya ile ilgili takıldıgımız birkaç nokta var,bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırm. denizcekim88@gmail.com

        Cevapla
      • orhan
      • 28th Eylül 2016 at 12:21

      2016 yılı başında 572 vize başvurum red geldi .tekrar başvurma şanşım nedir acaba

      Cevapla
        • user1
        • 3rd Ekim 2016 at 12:07

        Merhaba Orhan bey; Higher education ile ilgili red almışsınız. Vize konusunda durumunuzu değerlendirmeden yeniden başvurun demek doğru olmaz. Eğitim geçmisşiniz, sonrasında alacağınız eğitim, bunun için ayırmıl olduğunuz bütçe ve maddi kaynaklarınız öenmli olacaktır. 0212 292 4326 numaralı telefondan bize ulaşırsanız birlikte bir değerlendirme yapmaya çalışalım.

        Cevapla
      • Mehmet
      • 4th Kasım 2016 at 01:42

      Benim amacım Tafe eğitimi almak, fakat ingilizcem yeterli değil bu yüzden öncesinde dil eğitimide almak istiyorum. Normalde 10 aylık dil kursu alıcaktım Tafe eğitiminden önce çünkü 10 ayın altı vize uzatamıyordu, şimdi bu yeni vize değişikliğiyle 3 ay dil eğitimine gidip ardından Tafe kursuna devam edebilirmiyim?

      3 aylık dil kursu yeterli gelmezse bu süreyi arttırabiliyor muyuz? 3 ay + 3 ay ve sonra Tafe gibi?

      Cevapla
      • Hatice
      • 5th Kasım 2016 at 17:36

      Merhaba, lise hazırlık ve 11. Sınıfda okuyan kızlarım için liseyi Melbourn de okumalarını istiyorum. Ben ve eşimde beraraberinde eğitim süresince birlikte kalmak istiyoruz. Yıllık kaç dolar teminat istiyorlar. 18 yaş altı oldukları için bizim çalışma hakkımız oluyormu. Teşekkür ederim

      Cevapla
      • Tolga
      • 29th Temmuz 2017 at 18:58

      Merhaba;
      2016 kasım aylarında Acenta ile bir vize başvurusu yaptım. Bu başvuru sadece ingilizce dil eğitimiydi ve ingilizce bitince orda uzatmak istiyordum. Ama vize başvurum reddedildi. Çünkü türkiye o aylarda karışıktı olaylar fazlaydı bunu neden gösterdiler tabi bunun etkisi yüksek ama ben sadece ingilizce ile başvurduğum için de böyle olduğunu düşünüyorum. Ama acentamda amatör bir başvuru yapmış belgelerimizi bizim ona gönderdiğimiz şekilde göndermemiş. Ve bana telefon mülakatı hakkında pek bir bilgi vermemişti bu yüzden heyecan da yaptığım için reddedildi. Aradan aylar geçti şu an sydney den bir avukatla çalışıyoruz. Her şeyi çok güzel ayarladı yeniden başvuru yapacağız ağustosta. Ama bu sefer ingilizce + lisans ile başvuruyoruz. Bu yüzden şansım biraz daha yüksek ama bir kere red aldım sonuçta. Bu başvuru da sizce onay alabilir miyim ? Ve burda bir üniversiteye kayıt yaptirsam bir faydası olur mu ? Çünkü ben 1 senedir boştayim.

      Cevapla

    Yorum Yazınız

    Hey, bu yorumu yapman artık çok kolay. Bu Harika sadece gerekli alanları doldurup gönder hepsi bu kadar. Sadece yayınladıktan sonra bi göz atıcaz o kadar.

    Doldurulması zorunlu alan*